DANMARKSTUR I 1964

I et nummer av Bakkebø Nytt beskrives Danmarksturen som ble gjennomført sommeren 1964.


«Torsdag morgen 18. juni startet 8 piker og 9 gutter – alle i alder fra 20-30 år – og alle av dem var slike som ikke skulle bort fra Bakkebø i ferietiden. – Med leid buss fra Bakkebø til Kristiansand. De hadde med seg to kvinnelige og to mannlige ledsagere. – Fra Kristiansand gikk turen om natten med ferge til Hirtshals. Herfra til Vodskov hvor de ble fint mottatt og invitert til middag. – Frokost hadde de spist av medbragt mat på veien fra Hirtshals til Ålborg.

Tiden før middag brukte de til å se seg om på Vodskov, besøke dyrehagen i Ålborg og handle. – Over middag gikk turen tvers over til Herning hvor de overnattet. – Neste dag gikk så turen langs vestkysten og klittene med en avstikker ut til Esbjerg hvor de fikk se fiskerbyen og fiskerflåten.

Så videre til Ribe. – Der ble de godt mottatt og overnattet. På formiddagen dagen etter fikk de se seg om og reiste så videre til D.K.A. [De Kellerske Anstalter].

Her ble de i 4 hele dager. – En av disse dagene brukte de til en tur sydover og kom seg over grensen til Flensburg og var der ca. 3 timer. – På natten mellom 25. og 26. juni kjørte de så fra D.K.A. og tok fergen hjem til Kristiansand.

Til Bakkebø ankom de den 26. [juni] kl. 19.00 i god form – reisetrette, men friske og glade. – Hele turen hadde gått uten uhell av noe slag.

Bortsett fra middag på Vodskov, aftensmat og frokost der de overnattet, laget de sin egen mat på turen. De hadde med soveposer, kokekar, kokeapparat for propangass og skaffetøy.»

Bakkebø Nytt nr. 1-4 fra 1964: 25-26


Tekstforfatter: Mona H. Aarsland (16.08.18)