FESTAFTEN PÅ BAKKEBØ

I Bakkebø Nytt fra 1959 gis et innblikk i en av torsdagsfestene på Bakkebø, der tanteklubben i Stavanger deltar i festlighetene, etter å ha vært på tur med en gruppe klienter fra Steingården.


«Vi gledet oss alle til turen, og gleden ble enda større, for da vi kom fram til Bakkebø, ble vi invitert til alle tiders fest. Barna har sin fest en gang i måneden, de blir delt opp i grupper, da festsalen er for liten til å romme alle til en fest.

Det var de største piker og gutter som hadde fest da, og vi 15 damer som var tilstede fra «Tanteklubben» vil aldri glemme den aften.

Festsalen var pyntet med vakre blomster og lys, og en stor flokk av festkledde piker og gutter koset seg allerede rundt de nydelig dekkede småbord med blomster og lys. Vi ble ønsket velkommen av Kjell, så fikk vi kaffe og deilige kaker og praten gikk livlig rundt bordene hvor alle var i strålende humør. Underholdning manglet heller ikke, den gikk på løpende bånd med opplesning, sang, musikk, [og] oppvisning i gymnastikk i festlige drakter og masker som fikk latteren fram. Barna stod selv for underholdningen. Et festlig orkester fra Egersund spilte i pausen og opp til marsj. Siden fikk vi varme pølser og rundstykker som smakte godt.»

Bakkebø Nytt nr. 3-4 fra 1959: 23


Tekstforfatter: Mona H. Aarsland (16.08.18)