EN HILSEN FRA AUST-AGDER

I et nummer av Bakkebø Nytt gir avdelingslederne et innblikk i hverdagen på Aust-Agder paviljongen i 1971.


«I dag skal dere få være med en tur innom oss på Aust-Agder, for å se hvordan dagene går her oppe.

Vi har 21 jenter og 21 gutter i alder 2 til 39 år. Noen av elevene våre går på arbeidsstuen, barnehage og skolen. Men storparten har vi igjen på avdelingen når skolen er begynt. Flere av elevene våre er så lavtstående at det krever både tålmodighet og arbeid i det uendelige. De må mates – noen får vi ikke til å tygge maten engang. Vi må bruke tykke bleier og plastbukser, og bleiene må jo byttes mange ganger i døgnet.

Aust-Agder var beregnet for ca. 30 småbarn, og når så de 30 har øket til 42 og barna har blitt 10-12 år eldre, så har det nå blitt i det trangeste laget for både elever og betjening. Men vi gjør det så godt vi kan alle sammen.

De elever som er hjemme skal aktiviseres best mulig. Fire dager i uken får vi benytte svømmebassenget et par timer hver formiddag. Og så har vi aktiviseringsrommet i kjelleren hvor vi går i trapper, sykler og ruller i takt med musikken fra lydbånd. Vi har også fått innredet et leke- og oppholdsrom i kjelleren. Bare synd at vi må gå ut – i all slags vær – for å komme inn i kjelleren.

I sommer hadde vi to ferieturer til Midbrød på Eigerøy med noen av barna som ikke var hjemme i ferien. Hver ferietur var på 3 dager og barna storkoset seg fra de reiste til de kom tilbake, sprudlende og glade.

Noen av de største elevene våre fikk i år være med til Stavanger med middag på hotell Alstor på «Clippertur». Spør om det var stas!

De store jentene får også være med på kaféen hver onsdagskveld. Det er så stor stas at de vil nesten ikke gå hjem når «kaféen» stenger.

Ellers har vi kosekvelder med knask og gotterier. Og ikke å forglemme bursdagsselskapene. Skulle riktig ønske at dere kunne se gleden over en hilsen fra familie og venner …

Nå stunder vinteren til. Vi har allerede hatt en føling med den første snøen. «Se snø! Nå er det jul!» sa Inger og Johnny da de kikket ut av vinduet om morgenen. Og nå er det ikke fritt for at vi snart må tenke litt på juleforberedelsene vi også.»

Bakkebø Nytt fra 1971: 15-16


Tekstforfatter: Mona H. Aarsland (21.08.18)