HILSEN FRA LYSGÅRDEN

I et nummer av Bakkebø Nytt forteller Gerd Bjone om Lysgården og hvordan det var å komme dit som nyansatt i 1971.


«Som ny på Bakkebø vil jeg først presentere meg: Jeg heter Gerd Seljelid Bjone og har vikariert for søster Kari på Lysgården siden 1. september. Jeg er utdannet sykepleier, er gift og har to barn, en gutt på 5 år og ei jente på 3 år. De er også på Bakkebø – i barnehagen – og trives storartet. Vi flyttet til Egersund i sommer. Før det var Bakkebø bare et navn og psykisk utviklingshemmede et abstrakt begrep. Nå er Bakkebø blitt «et sted å være» og psykisk utviklingshemmede 44 høyst konkrete og forskjellige individer.

Det første jeg oppdaget var selvfølgelig at Lysgården er stor, og at det er mer enn nok å holde styr på for en «nykomling». At det også kan være temmelig livlig når alle 44 er samla, kjenner vel de fleste til. For å prøve å hjelpe litt på dette, har vi fått to nye stuer, ei hos de store og ei hos de små. De store guttene har dessuten fått eget fjernsyn og de setter stor pris på å kunne få være litt for seg selv. Hos de minste guttene er det blitt bedre plass, og dermed også roligere.

Høsten har vært fullt besatt av aktiviteter for guttene – det være seg sløyd, skole eller barnehage. Dagene og ukene har gått utrolig fort og guttene gleder seg nå til jul og hjemreise – og vi gleder oss på deres vegne!»

Bakkebø Nytt fra 1971: 15


Tekstforfatter: Mona H. Aarsland (20.08.18)