I EVENTYRLAND

I et nummer av Bakkebø Nytt gjengis et innlegg fra Stavanger Aftenblad, som ble publisert i etterkant av åpningen av Aust-Agder paviljongen.


«Da vi kom inn i Aust-Agder gården i dag ble vi møtt av Rødhette, Bamsefar og andre kjente eventyr-figurer. Hver vegg i de tre oppholdsrommene er dekorert med eventyr og skogens ville dyr. Alt sammen malt av Bakkebø-barnas tante Annie Nes.

Vinduene med splintfritt glass går nesten fra golv til tak og slipper ikke bare solen, men også naturen inn. Paviljongen er bygget i herredgårdsstil med to sovefløyer. Terrassen på gårdsplassen har glasstak. Og i kjelleren er det et lekerom så stort at det går an å kjøre trehjulssykkel der, når regnet flommer ute.

Først kommer du inn i en smakfull hall, til høyre ligger kjøkkenet og på den andre siden kontoret. Glassvinduer er det overalt slik at huset nesten er gjennomsiktig. I midten ligger spisestuen, og dørene kan slås opp til oppholdsrommene på begge sider slik at det blir en eneste stor sal, møblert med knøttsmå barnestoler. I fløyene er det bad og flere soverom.»

Gjengitt i Bakkebø Nytt nr. 2 fra 1957: 4-5


Tekstforfatter: Mona H. Aarsland (21.08.18)